Razgovarali smo s dekanom Effectus veleučilišta, izv.prof.dr.sc. Đurom Horvatom

Pronađite u sebi ono što vas pokreće i – krenite osvajati svijet

 

  • Sve što nas pokreće prema nekom cilju je motivacija. Ona je glavni razlog dobrih ili loših rezultata
  • Mi na Effectusu nudimo vam znanje, a na vama je ostalo

 

Koji fakultet odabrati i ne pogriješiti, koji su kriteriji odabira, kako znati što želite raditi za 5 ili 10 godina? Sve su to pitanja o kojima ovih dana razgovarali s dekanom Effectus veleučilišta, izv.prof.dr.sc. Đurom Horvatom.

„Razumijem da mladima nije lako donijeti odluku. Izbor pravog fakulteta može biti jako težak. Netko od malih nogu zna što želi u životu, no takvih je jako malo“, kaže nam dekan Horvat. „I upravo zato što znam da postoje mnogi studiji, znam da studiji Effectus veleučilišta, temeljeni na ideji da studentima omoguće stjecanje praktičnih i primjenjivih znanja, traženih na tržištu rada, donose veću vrijednost. Naši studenti usvajaju znanja i vještine koje poslodavci traže i koje im pomažu donositi pravodobne i ispravne poslovne odluke“, nastavlja dekan Horvat i dodaje da studiranjem na Effectusu studenti istodobno uče ekonomiju i poslovno pravo. Stječu jednu diplomu iz dva područja, s kojom mogu raditi u korporativnom pravu, investicijskom bankarstvu, financijskom menadžmentu i nizu drugih financijsko – pravnih poslova. Zapošljavaju se u velikim korporacijama, društvima, agencijama, poreznim i odvjetničkim uredima i slično. U struci za koju su se školovali, zaposleno je čak 98,4 % studenata prijediplomskog studija i 98,2 posto diplomanata stručnog diplomskog studija. Naš je obrazovni program istovjetan onom na najpoznatijim europskim sveučilištima, kaže dekan Effectus veleučilišta.

Što nam je još dekan Horvat rekao, pročitajte u nastavku razgovora.

 

Što, konkretno, Effectus nudi u odnosu na druge fakultete?

 

„Studijski programi Effectus veleučilišta počivaju na ideji da polaznike, tijekom 3 ili 5 godina obrazovnog programa pripremimo da koriste prilike i ideje i pretvore ih u financijsku, kulturnu ili društvenu vrijednost. Upravo je to ideja obrazovanja, da potiče sposobnost pojedinca da stvara ideje, da bude kreativan i inovativan.

Na Effectusu želimo studentima osigurati potrebna znanja koja im omogućavaju brzu prilagodbu tržištu rada, uz pomoć stručnoga znanja i relevantnih umijeća. Od prvog dana prijediplomskog studija Financije i poslovno pravo naši studenti „bruse“ upravo te vještine na predmetima kao što su: Digitalna ekonomija i poduzetništvo, Trgovačko-ugovorno pravo, Radno pravo, Javne i poslovne financije, Strategijski management, LegalTech i FinTech, Porezni sustav u RH i mnogi drugi koji ih pripremaju za buduću karijeru.

S druge pak strane naš diplomski studij „Poslovno upravljanje – MBA“ nastavlja „brušenje“ znanja i vještina diplomanata i to u pet smjerova: – Menadžment financija; Menadžment ljudskih potencijala i znanja; Porezi i poslovno pravo; Analitički menadžment te Biheviralna ekonomija.

Koji su planovi za budućnost Veleučilišta, hoće li biti novih studijskih programa?

 

Naša je vizija postati jedinstvena ustanova visokog obrazovanja koja inovativno i interdisciplinarno povezuje sva područja poduzetničke edukacije u formi poduzetničkih studija, poštuje načela izvrsnosti i studente transformira u lidere, koji doprinose razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

Na tom tragu, Effectus veleučilište kontinuirano unapređuje postojeće studijske programe, ali i uvodi nove. Primjerice, područje bihevioralne ekonomije. Ovo relativno mlado znanstveno područje „skupilo“ je pozamašnu kolekciju Nobelovih nagrada. Novosti će uskoro biti još.

 

I za kraj, dekana smo upitali kako vidi Effectus za pet godina?

 

U narednom razdoblju nastavljamo provoditi našu viziju i misiju tj. postati jedinstvena ustanova visokog obrazovanja koja inovativno i interdisciplinarno povezuje sva područja poduzetničke edukacije u formi poduzetničkih studija, vodeći računa o načelima izvrsnosti  i liderstva koji doprinose razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

To podrazumijeva unapređenje prostorne, organizacijske, procesne i tehnološke infrastrukture Effectusa, jačanje i unapređenje kvalitete, nastavničkog kapaciteta, unapređenje i razvoj novih studijskih programa, unapređenje stručne i znanstvene komponente.  Nastavak aktivnog uključivanja u rad međunarodnih asocijacija, jačanje povezivanja sa gospodarstvom, i unapređenje provođenja cjeloživotnog obrazovanja sukladno potrebama gospodarstva i razvoja društva.

 

  1. Za kraj, što bi ste poručili našim čitateljima?

Sve što nas pokreće prema nekom cilju je motivacija. Ona je glavni razlog dobrih ili loših rezultata. Pronađite u sebi ono što vas pokreće i – krenite osvajati svijet. Mi na Effectusu nudimo vam znanje, a na vama je ostalo

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS