Sara Madjer – prva predsjednica Alumni Effectusa

Nedavno smo posjetili našu izvrsnu Saru Madjer u tvrtki Q agency u kojoj radi punih pet godina. Za vrijeme studija na Effectusu, Sara je bila odlična studentica. Iako je cijelo vrijeme, paralelno radila u Q-u, težila je izvrsnosti i uspješno kombinirala posao s obrazovanjem. Tijekom vremena napredovala je na poslu i danas je na visoko rangiranoj funkciji upravljanja ljudskim potencijalima u Q-u. Istovremeno je završila MBA studij POSLOVNO UPRAVLJANJE – Menadžment ljudskih potencijala i znanja na Effectusu. Stoga je i izabrana za prvu predsjednicu Alumni Effectusa.

Što je Q-agency i čime se bavite?

Q agency je jedna od najbrže rastućih softverskih i dizajn agencija u Europi. Bavimo se ponajviše product developmentom te izradom mobilnih i web aplikacija koje su personalizirane za svakog klijenta.

Koliko imate zaposlenih?

Trenutno nas je 260. Sjedište Q-a je u Zagrebu. Prije mjesec dana smo otvorili svoj novi ured u Londonu. Osim toga imamo i predstavništva u New Yorku, Zurichu i Belfastu.

Kako je krenula tvoja priča?

Studirala sam na Pravnom fakultetu, a s dečkima (vlasnici Q-a) sam počela surađivati već 2014. godine, u samim počecima Q-a, kao student. S obzirom da je Pravni fakultet zahtjevan za studiranje, odlučila sam se skroz posvetiti studiranju i prestala sam raditi u Q-u. Kako je vrijeme prolazilo, sve sam više bila uvjerenija da pravo nije smjer u kojem se želim razvijati. Godine 2016. ponovno sam se  pridružila timu u Q-u na poziciji voditelja ureda. U toj istoj godini napuštam Pravni fakultet i na preporuku prijateljice, upisujem Effectus preddiplomski studij Financije i poslovno pravo. Nakon završenog smjera financija i prava imala sam dvojbe koji MBA studij upisati s obzirom da imamo nekoliko opcija na Effectusu. Na neki način prst sudbine bilo je uspostavljanje Ureda upravljanja ljudskim potencijalima u Q-u čiji sam dio postala početkom 2018. godine. Tako sam se odlučila na MBA studij POSLOVNO UPRAVLJANJE – Menadžment ljudskih potencijala i znanja na Effectusu.

Na kojoj si sad poziciji? I koji su tvoji zadaci?

Već četiri godine radim u ljudskim potencijalima. Prvo sam se primarno bavila regrutacijom i selekcijom zaposlenika, dok su mi danas na poziciji Senior People & Culture Generalista zadaci provođenje edukacija za zaposlenike, analiza zadovoljstva, osnaživanje voditeljskih uloga, aktivnosti vezane za brendiranje poslodavca (employer branding aktivnosti) i još mnogo toga.

Employer branding aktivnosti koje si spomenula i dobro poznata „Kavica sa Sarom“ je tvoj projekt unutar Q-a, reci nam kako je došlo do te ideje?

Ideja o ovoj formi komuniciranja je došla sasvim spontano. Neposredno prije zatvaranja (lockdowna) čitave države zbog koronavirusa, morali smo poslati službeni mail o održavanju higijene i svih mjera koje smo kao poduzeće poduzeli po tom pitanju. S obzirom na to da su nam dosadili službeni mailovi, sjetili smo se kako imamo doktoricu medicine u kući, našu Anu Čupić, koja vodi komunikacije Q-a. Stoga sam odlučila “intervjuirati” Anu kako bi nam dala stručniji aspekt vezan za koronu. To je ujedno bila i pilot epizoda. S obzirom kako je povratna informacija na “Kavicu sa Sarom” bila pozitivna, danas je to emisija koja izlazi jednom mjesečno. U sklopu nje ugošćujem svaki put drugog voditelja ili voditeljicu nekog od naših odjela ili nekog drugog od članova menadžmenta kako bi našim zaposlenicima, a i svim onima koji bi to htjeli postati, dali uvid čime se konkretno koji odjel bavi. Glavni cilj ovog projekta je bio zbližiti i informirati ljude na što je moguće transparentniji način.

Kako su ti vještine i znanja koja si stekla na Effectus-u pomogle u razvoju karijere?

Najvažnija razlika Effectusa i privatnih fakulteta u odnosu na državne je što su profesori uspješni ljudi iz prakse. Neusporediva je razlika kada vam znanje prenosi netko tko se uistinu time svakodnevno bavi. Osim toga, svi su pristupačni; od super ljubaznih cura u referadi do profesora koji vas stvarno mentoriraju. Gradivo je koncipirano tako što se odvaja bitno od nebitnog, te se uči ono što je najvažnije i najprimjenjivije u stvarnom životu. Stvari koje sam učila na faksu sam paralelno odrađivala u praksi odnosno na poslu.

Zbog svega navedenog iznimna mi je čast što imam priliku obnašati funkciju predsjednice te će mi glavni cilj djelovanja biti skidanje stigme s privatnog obrazovanja.

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS