Što su moderni studijski smjerovi i zašto ostvaruju rekordne upise

Studijski smjerovi koji se prilagođavaju potrebama gospodarstva i razvoju društva sve su popularniji među budućim studentima.

Kojim putem krenuti nakon srednje škole, pitanje je s kojim se susreću mnogi maturanti. I dok neki točno znaju što žele postati kad odrastu, drugi istražuju koje su im sve opcije otvorene. Jedni će na kraju postati studenti na sveučilišnom ili stručnom studiju, drugi na veleučilištu, a treći u visokoj školi. Neovisno o tome, na tržištu rada najbolje bi mogli proći oni koji odaberu moderne studijske smjerove, odnosno one smjerove koji se prilagođavaju svim zahtjevima i potrebama gospodarstva.

Obrazovne ustanove koje su odlučile prilagoditi studijske programe potrebama tržišta i biti uz korak s vremenom, tržištu nude mlade stručnjake koji će se svojim znanjem i vještinama moći izdvojiti od ostalih. Svjesni su toga i mladi koji se stoga sve više odlučuju baš za takve studije.

Tome u prilog svjedoči i iskustvo Effectus Visokog učilišta, koje je ove godine imalo rekordan broj upisa bez obzira na predstojeću krizu. Ove godine ostvarili su 24 posto više upisanih studenata u ukupnom broju upisa na studije te čak 80 posto više upisanih studenata na MBA studije u odnosu na relevantno razdoblje prethodnih godina. Oni svoje studente pripremaju za budućnost koja je neizvjesna nudeći im najnovija znanja i vještine. Da se studenti modernih studijskih smjerova izdvajaju na tržištu rada, svjedoči i činjenica da se 98,6 posto studenata s Effectus Visokog učilišta zaposli nakon završetka studija.

 

Moderni studijski smjerovi se prilagođavaju potrebama tržišta rada i gospodarstva
98,6 posto studenata s Effectus Visokog učilišta zaposli se nakon završetka studija(Foto: Getty Images)

 

Na njihovu interdisciplinarnom studiju po svom programu najviše se izdvajaju Financije i poslovno pravo kao moderan poduzetnički studijski smjer te Kreativnost, inovativnost i analitički menadžment kao jedini studijski smjer takve vrste u Europi.

Ovaj posljednji uveden je kako bi mlade ljude osposobio da se prilagođavaju stalnim i rapidnim promjenama. Effectus Visoko učilište je na diplomskom studiju Poslovno upravljanje pokrenulo studijski smjer čiji je najvažniji zadatak poticanje i razvoj vještina nužnih za prilagodbu i uspješan odgovor na navedene promjene. Smjer Kreativnost, inovativnost i analitički menadžment kroz usvajanje alata i tehnika kreativnog mišljenja, studentima omogućuje primjenu divergentnog mišljenja, a ideje nastale u tom procesu omogućuju uspješno suočavanje s novim izazovima te se kroz projektni rad primjenjuju u razvoju inovativnih rješenja za kompleksne poslovne probleme.

Stalna promjena u poslovnom svijetu jedina je konstanta. Takvo izazovno okruženje treba stručnjake sa znanjem i vještinama koji se mogu prilagoditi svim zahtjevima posla u kratkom vremenu. Financije i poslovno pravo dva su velika poslovna polja bez kojih su poduzetništvo i poslovni svijet nezamislivi. Upravo zbog toga Effectus Visoko učilište obuhvatilo ih je u jedan studijski smjer.

 

Moderni studijski smjerovi se prilagođavaju potrebama tržišta rada i gospodarstva
Uspješnim završetkom formalnoga programa polaznici stječu pravo dobivanja Certifikata 29990 Quality Management(Foto: Getty Images)

Programi cjeloživotnog obrazovanja Effectus Visokog učilišta koncipirani su kao uže specijalizacije iz traženih područja, a polazniku osiguravaju usvajanje znanja i vještina koje se nisu mogle steći tijekom redovitoga školovanja. Sve cjeloživotne edukacije ovog visokog učilišta najvišeg su stupnja kvalitete izvedbe te su programi strogo nadzirani i certificirani međunarodnim standardom ISO 29990. Upravo prema tom standardu izvode se i cjeloživotni edukacijski programi u velikom broju najboljih svjetskih sveučilišta i obrazovnih centara.

Znanja i vještine koje su nekad bile dovoljne za obavljanje poslovnih izazova danas su tek dio onoga što se očekuje od mladih stručnjaka. Za isticanje na tržištu rada potrebno je cjeloživotno obrazovanje kako bi bili u korak s vremenom, a moderni studijski smjerovi dobar su početak.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS