Novosti

Sudjelovali smo na konferenciji PUBMET2019

U Zadru je od 18. do 20. 09.2019. u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe održana šesta po redu konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019 koja okuplja eminentne stručnjake iz zemlje i inozemstva. 

Na ovom značajnom znanstvenom skupu sudjelovao je EFFECTUS kojeg je predstavljala naša nastavnica dr.sc. Katarina Sokić koja je ovom prilikom izjavila:

“Otvorena znanost pridonosi  povezivanju interdisciplinarnih istraživanja što je ključno za rješavanje složenih istraživačkih pitanja i sveobuhvatni razvoj društvenih odnosa. Osim toga otvorena znanost povezuje, pomiče granice i mijenja perspektivu razvoja društva u cjelini. Očekuje se da Hrvatska koja je po broju otvorenih radova hrvatskih znanstvenika  prva u Europi i treća u svijetu konačno usvoji nacionalnu politiku otvorenog pristupa i otvorene znanosti.”

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS