Novosti

Sudjelovanje Effectusovih nastavnika na INTERDISCIPLINARY MANAGEMENT RESEARCH CONFERENCE XV

Nastavnici EFFECTUS-a dr.sc. Katarina Sokić, doc.dr.sc. Đuro Horvat i Ivana Krakan, struč.spec.oec. sudjelovali su na INTERDISCIPLINARY MANAGEMENT RESEARCH CONFERENCE XV održanoj u Opatiji od 16. do 18. svibnja 2019. koju organizira Sveučilište Josip Juraj Strossmayer, Osijek, Ekonomski fakultet u Osijeku – Poslijediplomski studiji Management i Pforzheim University, Business School u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

Sekciju Marketing Management otvorila je naša nastavnica dr.sc. Katarina Sokić izloživši rezultate istraživanja povezanosti HEXACO modela ličnosti i impulzivne kupnje kao i rodnih razlika unutar tih odnosa.

“Naši rezultati pokazuju da je najsnažniji prediktor impulzivne kupnje niska savjesnost. Osim toga, pokazalo se da postoji moderacijski učinak roda na odnos  između impulzivnosti i impulzivne kupnje na način da određene crte ličnosti štite muškarce od impulzivne kupnje. Smatram da s ovakvim istraživanjima koja povezuju znanja iz različitih područja treba nastaviti jer omogućuju bolje razumijevanje potrošačkog ponašanja koje je predmetom interesa kako ekonomske tako i psihološke struke. Interdisciplinarni pristup pojavama oko nas vještina je budućnosti bez koje je teško zamisliti budući razvoj društva.”, Katarina Sokić.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS