Sudjelovanje Effectusovih nastavnika na INTERDISCIPLINARY MANAGEMENT RESEARCH CONFERENCE XV

Nastavnici EFFECTUS-a dr.sc. Katarina Sokić, doc.dr.sc. Đuro Horvat i Ivana Krakan, struč.spec.oec. sudjelovali su na INTERDISCIPLINARY MANAGEMENT RESEARCH CONFERENCE XV održanoj u Opatiji od 16. do 18. svibnja 2019. koju organizira Sveučilište Josip Juraj Strossmayer, Osijek, Ekonomski fakultet u Osijeku – Poslijediplomski studiji Management i Pforzheim University, Business School u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

Sekciju Marketing Management otvorila je naša nastavnica dr.sc. Katarina Sokić izloživši rezultate istraživanja povezanosti HEXACO modela ličnosti i impulzivne kupnje kao i rodnih razlika unutar tih odnosa.

“Naši rezultati pokazuju da je najsnažniji prediktor impulzivne kupnje niska savjesnost. Osim toga, pokazalo se da postoji moderacijski učinak roda na odnos  između impulzivnosti i impulzivne kupnje na način da određene crte ličnosti štite muškarce od impulzivne kupnje. Smatram da s ovakvim istraživanjima koja povezuju znanja iz različitih područja treba nastaviti jer omogućuju bolje razumijevanje potrošačkog ponašanja koje je predmetom interesa kako ekonomske tako i psihološke struke. Interdisciplinarni pristup pojavama oko nas vještina je budućnosti bez koje je teško zamisliti budući razvoj društva.”, Katarina Sokić.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS