Novosti

TERENSKA NASTAVA – HRVATSKI SABOR I USTAVNI SUD RH

U srijedu 14. 12. studentice i studenti EFFECTUS-a posjetili su Hrvatski sabor i Ustavni sud Republike Hrvatske.

Posjet Saboru i Ustavnom sudu, kao terensku nastavu na predmetu Uvod u pravo i pravosudni sustav, organizirala je profesorica Jelena Uzelac.

Prilikom posjeta studenti su imali priliku iz prve ruke vidjeti ustrojstvo i djelovanje najviših institucija vlasti u državi te porazgovarati o aktualnim problemima sa saborskim zastunicima Antom Deurom, Davorom Bernardićem te Damirom Habijanom.

Na Ustavnom sudu, za studente EFFECTUS-a organizirano je i predavanje koje je održala gospođa Sanja Trgovac, voditeljica Službe  ustavnosudskih savjetnika.

Po završetku terenske nastave, studenti su iskazali veliko zadovoljstvo te želju da se uskoro ponovno organizira nešto slično jer učenje iz prakse je najbolji način učenja. A također, ne treba zanemariti niti ugodno druženje i priliku za međusobno upoznavanje koji su još jedan od benefita terenske nastave.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS