Tradicionalna terenska nastava na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu

  • Cilj terenske nastave je što bolji uvid studenata u pravnu praksu i učinak prava na svakodnevni život i poslovanje”, kazala je profesorica Jelena Uzelac

 

U okviru tradicionalne terenske nastave, studenti Effectusa posjetili su ovi dana Općinski građanski sud u Zagrebu. Posjet je organizirala profesorica Jelena Uzelac, u okviru predmeta – Osnove građanskog prava i Obvezno pravo. „Cilj terenske nastave je što bolji uvid studenata u pravnu praksu i učinak prava na svakodnevni život i poslovanje, kazala je tom prigodom profesorica Uzelac te dodala da terensku nastavu na sudu studenti shvaćaju kao dodanu vrijednost znanju, ali i kao priliku za učenjem i druženjem te novim poznanstvima. Za neke naše studente, ova prilika donosi iskustvo prvih koraka u poslovni svijet i praksu te joj se svake godine posebno vesele”, zaključila je profesorica.

 

U okviru terenske nastave, studenti su raspoređeni sucima i sutkinjama mentorima s kojima prate sudske rasprave. Poseban doprinos terenskoj nastavi donosi i činjenica da je Općinski građanski sud već godinama mjesto na kojem naši studenti (i to najčešće oni koji su sudjelovali na  terenskoj nastavi) odrađuju i obveznu Stručnu praksu.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS