Upoznaj ljude EFFECTUS veleučilišta

Jelena Uzelac: slijedi svoje snove i ne pristaj ni na šta manje

 

Nema ništa ljepše od toga da možeš drugima prenijeti nešto tako vrijedno kao što je znanje, ali i želja za učenjem

Ipak, proces učenja nije jednosmjeran, učim i ja od svojih studenata i to svakodnevno. Rad sa studenticama i studentima me oplemenjuje kao osobu i kao profesionalca i zbog toga sam zahvalna svakome od njih, kaže naša omiljena profesorica, Jelena Uzelac 

 

 

Nakon završene gimnazije u Otočcu, upisala je Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, a potom i poslijediplomski studij Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Danas je doktorski kandidat na Evropskom pravnom fakultetu i viši predavač Effectus veleučilišta. Ona je omiljeni predavač mnogih generacija studenata. Zahvaljujući njoj mnogi su pronašli svoj profesionalni i životni put. Ako dosad niste bili sigurni o kome je riječ, sada posve sigurno znate da smo razgovarali s  – Jelenom Uzelac.

„Moj profesionalni put od početka je bio usmjeren ka nastavi i znanosti. Po završetku studija radila sam na Općinskom sudu u Otočcu, a istovremeno bila birana za naslovnog asistenta na Pravnom fakultetu u Rijeci. Znanstveni put sam potom nastavila na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću, gdje sam izabrana u nastavno zvanje predavača. Predavala sam i studentima Zagrebačke škole ekonomije i managementa, a od 1. rujna 2010. radim na Effectusu, priča nam naša profesorica Uzelac. „Da nisam profesorica, dodaje, vjerojatno bih po obrazovanju bila sutkinja ili odvjetnica. No, ako gledamo širu sliku i moje srednjoškolske želje, mogla sam završiti i kao sociologinja, akademska slikarica, glazbenica ili spisateljica. Puno toga me zanimalo, ali trebalo je odabrati jedno od toga za profesiju od koje se živi, a sve ostalo pretvoriti u hobije“, dodaje s osmjehom.

Pitali smo je što za nju znači biti profesor, što znači drugima prenositi znanje, utjecati na izbore mladih ljudi. „Za mene, zanimanje profesora je plemenito zanimanje. Nema ništa ljepše od toga da možeš drugima prenijeti nešto tako vrijedno kao što je znanje, ali i želju za učenjem. Međutim, proces učenja nije jednosmjeran, učim i ja od svojih studenata i to svakodnevno. Rad sa studenticama i studentima me oplemenjuje kao osobu i kao profesionalca i zbog toga sam zahvalna svakome od njih“ skromno nam govori profesorica Uzelac.  

U slobodno vrijeme voli čitati, kad se ukaže prilika otići na neko interesantno putovanje, u kazalište, na izložbu  ili na koncert, svirati gitaru, a njena posebna ljubav je vintage moda i to konkretno iz doba 40 -ih i 50 -ih godina 20. stoljeća. „Iz ovog posljednjeg proizašla je i moja DIY kreativna strana izrade autentičnih modnih dodataka (šešira, ukrasa za kosu, broševa, frizura…)“, priča nam strastveno, otkrivajući svoju kreativnu stranu.  

Mnogi su je tijekom godina pitali što bi im savjetovala pri odabiru životnog zvanja i zanimanja. „Bez razmišljanja bi poručila svima da budu svoji, da se naoružaju znanjem i da bez straha kroče kroz život“, priča nam naša Jelena Uzelac i dodaje „Budite aktivni, a ne pasivni promatrači. Budite glavne uloge, a ne statisti u svojim životima. Iskoristite sve prilike koje vam se nude na Effectusu: konzultacije, radionice, stručnu praksu, Erasmus…a mi ćemo  svi  biti ovdje da Vas u tome podržimo i damo Vam vjetar u leđa i jaka krila za let.  Neka vam vrijeme provedeno na Effectusu bude najboljih 3, odnosno 5 godina u životu, vrijeme  kojeg ćete se sjećati s radošću. I ono najvažnije, sada ste studenti Effectusa, sutra ćete biti naši alumni. Jednom Effectusovac, uvijek Effectusaovac. Budite ponosni na to, kao što sam ja ponosna na svakoga od vas“ poručuje dobri duh Effectus veleučilišta – naša profesorica – naša Jelena.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS