UPOZNAJ LJUDE EFFECTUSA – DR.SC. ŽELJKA ZAVIŠIĆ

  • Marketing je moja velika znanstvena ljubav, čiju sam snagu osvijestila na trećoj godini studija na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, ali i radeći u obiteljskoj tvrtki, priča nam dr.sc. Željka Zavišić
  • Na poziciji voditeljice Centra za međunarodnu suradnju Effectus veleučilišta želi studente ohrabriti na uključenje u Erasmus+program mobilnosti, kako bi stekli nova obrazovna iskustava, naučili  jezik i upoznali kulturu zemlje u kojoj se obrazuju, ali i promicali suradnju između visokoškolskih ustanova i organizacija

 

Doktorica ekonomskih znanosti i profesorica stručnih studija u trajnom zvanju Željka Zavišić ima više od 15 godina iskustva rada u visokoškolskim obrazovnim institucijama u Hrvatskoj te kao gostujući predavač u inozemstvu. Na Effectus veleučilištu, kome se zbog atraktivnih studijskih programa pridružila 11. travnja, vodi Centar za međunarodnu suradnju te predaje studentima prijediplomskih i diplomskih studija predmete: Krizni menadžment, Poslovno planiranje, Pregovaračke vještine kao i Komunikacijske i prezentacijske vještine.

Dr.sc. Željka Zavišić je autorica i koautorica udžbenika te brojnih znanstvenih radova iz područja marketinga i menadžmenta. Prije devet godina je doktorirala na temi: „Uloga marketinga u pozicioniranju voćnih sokova kao funkcionalne hrane na tržištu Republike Hrvatske“. „Marketing je moja velika znanstvena ljubav, čiju sam snagu osvijestila na trećoj godini studija na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, ali i radeći u obiteljskoj tvrtki, priča nam Željka. „Život mi je ipak donio znanstvenu karijeru, zbog koje sam, na poziciji prodekanice za međunarodnu suradnju, proputovala pola svijeta“, nastavlja i dodaje da je to “iskustvo koje bih opet ponovila“.

 

Danas, na poziciji voditeljice Centra za međunarodnu suradnju Effectus veleučilišta, profesorica Zavišić želi studente ohrabriti na uključenje u Erasmus+ program mobilnosti, kako bi stekli nova obrazovna iskustava, naučili  jezik i upoznali kulturu zemlje u kojoj se obrazuju, ali i promicali suradnju između visokoškolskih ustanova i organizacija. Upravo ovih dana Effectus je raspisao Natječaje za dodjelu financijskih potpora članovima nastavnog i nenastavnog osoblja i studentima za mobilnost u inozemstvu u sklopu Erasmus+ programa. „Iskreno vjerujem da će broj prijavljenih, nadmašiti naša očekivanja“, optimistično najavljuje.

 

Na pitanje koje su najvažnije životne poruke koje je naučila i koje prenosi svojim studentima profesorica Zavišić, ne razmišljajući ni trena poručuje: Najvažnije je učiti na vlastitim i tuđim pogreškama i kroz život ići ukorak s vremenom. Važno je, također, pratiti tehnološka dostignuća, stvarati vlastitu mrežu profesionalnih kontakata, ali i znati da nam život često donosi krize. Njih ne možemo izbjeći, ali možemo naučiti kako ublažiti posljedice, zaključuje Željka.

Nama preostaje samo poželjeti – puno lijepih trenutaka u kojima zajedno učimo, stvaramo i inspiriramo jedni druge – vođeni snagom znanja dr.sc. Željke Zavišić.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS