Upoznaj ljude Effectusa – Marija Miličević, mag. iur.

  • Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisala je 2008.
  • Diplomirala je  pet godina kasnije, a danas završava Poslijediplomski doktorski studij iz pravnih znanosti – smjer pravo društava i trgovačko pravo
  • Njena doktorska disertacija ima 500 stranica i obrađuje iskustva u zaštiti tržišnog natjecanja četiri zemlje – Republike Hrvatske, Europske unije, Slovenije i Njemačke

 

Magistra pravnih znanosti i polaznica poslijediplomskog doktorskog studija Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Marija Miličević timu Effectus veleučilišta pridružila se posljednjeg, kišom obojenog, travanjskog ponedjeljka. U malo godina života Marija je stekla čak devet godina iskustva rada u privatnom sektoru, pravnoj osobi s javnim ovlastima, a na Effectus veleučilištu će, u suradničkom zvanju asistent, predavati predmete: Pravo društava, Trgovačko ugovorno pravo, Upravljanje društvima kapitala te Statusne promjene trgovačkih društava.

„Nastavak karijere na Effectus veleučilištu, s kojim surađujem već dvije godine, posve je logičan karijerni korak, jer sam od malih nogu znala da želim znanstvenu karijeru“, priča nam Marija Miličević i dodaje da ljubav prema  učenju, poučavanju i znanosti za nju nisu posao, već životni smisao“. Prisjećajući se trenutka odabira studija, kaže da je dvojila između Prava te Hrvatskog jezika i književnosti. Ipak je odlučila da je studij prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu najbolji životni izbor i upisala ga 2008. Diplomirala je  pet godina kasnije, a danas završava Poslijediplomski doktorski studij iz pravnih znanosti – smjer pravo društava i trgovačko pravo. Njena doktorska disertacija ima 500 stranica i obrađuje iskustva u zaštiti tržišnog natjecanja četiri zemlje – Republike Hrvatske, Europske unije, Slovenije i Njemačke.

 

„Pravo je logika, umijeće ispravnog mišljenja, rasuđivanja, prosuđivanja, raspravljanja i u toj temeljnoj filozofskoj disciplini „plivam kao riba u vodi“, priča nam Marija. „Želim mijenjati stereotipe, želim studente naučiti razmišljati, a ne učiti napamet i reproducirati naučeno, želim ih naučiti da na relevantnim mjestima pronalaze odgovore na pitanja, učiti ih načelu dedukcije – riječju svih onih vještina koje će im jednog dana, na poslu koji budu obavljali, zatrebati, u dahu nam priča Marija. I upravo zato, nastavlja, želim pravosudne institucije društva  otvoriti studentima.“ Želim im u praksi pokazati kako se priprema i vodi raspravni proces, što u životu i u praksi donose Trgovačko i ugovorno pravo, a što je Pravo društava“ te kakav impakt imaju na pojedinca i društvo u cjelini. Želim im pokazati koliko je posao koji će raditi značajan i koliko im znanja i vještina, pripremajući ih za budućnost, mogu prenijeti.  

Svatko od nas je knjiga koju čita, film koji gleda, muzika koju sluša, ljudi s kojima se druži i razgovori koje vodi. I upravo zato je važno da biramo čime hranimo svoj um – vedrim i optimističnim ljudima, punim znanja, poput Marije Miličević.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS