Upoznaj ljude Effectusa – Pavle Slaviček

Effectus i Pavle – zajedno streme prema visinama

 

  • Na Biokovo, za koga kažu da je planina s korijenom u moru, a s čelom u oblacima, odlazim od svoje 13. godine“, priča nam Pavle.  „Ljubav prema Biokovu i težnja za životom u suglasju s prirodom donijela mi je i strast prema planinarenju, izgradila me kao čovjeka i pokazala mi što u životu donosi izdržljivost, poniznost, strpljenje, a što odnosi ego, zrelo zaključuje ovaj 24 godišnji mladić visoka stasa i prodornih očiju

Za samo tri sata hoda uskim i strmim, „kozjim“  stazama, u uvjetima jake orkanske bure uspio je osvojiti  Svetog Iliju, jedan od najviših biokovski vrhova.  Tom uskom planinskom stazom prema visini vrha od 1.642 metara, s koje se pogled proteže na makarsku rivijeru, iskusni planinari prolaze za 5,5 sati. Podvig je to, među mnogima, studenta prve godine MBA studija Effectus veleučilišta, Pavla Slavičeka, za koje mu je  Speleološko-alpinistički klub „Ekstrem“ iz Makarske  dodijelio priznanje i titulu „Biokovskog vuka“.

„Na Biokovo, za koga kažu da je planina s korijenom u moru, a s čelom u oblacima, odlazim od svoje 13. godine“, priča nam Pavle.  „Ljubav prema Biokovu i težnja za životom u suglasju s prirodom donijela mi je i strast prema alpinizmu, izgradila me kao čovjeka i pokazala mi što u životu donosi izdržljivost, poniznost, strpljenje, a što odnosi ego, zrelo zaključuje ovaj 24 godišnji mladić visoka stasa i prodornih očiju.

Priznanje „Biokovski vuk“ SAK „Ekstrem“ dodjeljuje za prelazak Biokova, od prijevoja Dubci ili Gornjih Brela do Baćinskih jezera kod  Ploča ili obrnuto. Koji su kriteriji procjene za dodjelu statusa Biokovskog vuka, pitali smo Pavla. „Jedino je pravilo da se tura mora proći tehnikom alpskog stila, čime se odstupa od pravila transverzala, planinarskih puteva, staza i sličnog, a za što pojedina društva imaju u praksu dodjeljivati priznanja, govori nam. „Upravo zbog poštivanja pravila alpskog stila tura “Biokovski vuk” i jest jedinstvena tura u Hrvatskoj, dodaje Pavle. Brojna su pravila koja se moraju poštivati. Primjerice,  Biokovo se prolazi u neprekidnoj (višednevnoj) planinarskoj turi. Pritom, broj dana nije određen, a turu je moguće odraditi u bilo koje doba godine. Iako je izazov osvajanja “Biokovskog vuka” zamišljen kao tura u zimskim uvjetima, podjednako je zahtjevan i izazovan u bilo koje drugo godišnje doba. Nadalje, spavanje u čvrstim objektima nije dozvoljeno – spava se u šatoru, špilji ili pod zvijezdama, a dozvoljeno je konzumirati  samo onu hranu koju ste ponijeli sa sobom. Nisu dozvoljene dopune zaliha hrane, dok se voda može uzimati putem, u dahu nam priča Pavle.

 

Na pitanje kako se i koliko dugo pripremao za osvajanje titule, Pavle nam skromno opisuje pripreme kao višednevne ture –  kampiranje po planini, planinarenje po ekstremnim uvjetima, uz značajno opterećenje težinom ruksaka. „Istina je da je bitno pripremiti tijelo, ali znao sam da na ovakvu vrstu izazova, pustolovine, ekspedicije ne mogu krenuti dok ne „pripremim glavu“. Bez psihičke stabilnosti,  fokusa na bitno, koncentracije i izdržljivosti ništa od ovoga ne bi bilo moguće, zaključuje.

Da su ga upravo ove vrijednosti i osobine izgradile kao čovjeka, potvrđuju i Pavlovi profesionalni uspjesi – od prve godine prijediplomskog studija, pa do danas, kada se priprema za upis 2. godine diplomskog studija, smjera „Porezi i poslovno pravo“ –  u indeksu nema niti jednu ocjenu manju od odlične. Ne čudi stoga da potencijal ovog izuzetnog mladog čovjeka prepoznaju i poslodavci.  Sjajnu poslovnu priliku za učenjem i razvojem karijere Pavle je dobio u  jednoj od vodećih tvrtki u Hrvatskoj za pružanje usluga revizija, upravljanja rizicima, porezima i poslovnom savjetovanju – Deloitte-u. U timu za transferne cijene, ove globalne kompanije koja zapošljava 245.000 ljudi diljem svijeta, Pavle stiče znanja i iskustva, širi mrežu kontakata i razvija svoj puni potencijal.

Na nama je samo da ovom izuzetnom mladom čovjeku, koji ne samo da je osvojio planinske vrhove, već su oni osvojili njega, poželimo da ostavi traga na svima onima koji mu uđu u život. Poput nas, na Effectus veleučilištu.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS