UPOZNAJ LJUDE EFFECTUSA

Biljkama protiv ovisnosti, poduzetništvom protiv stereotipa

 

  • Razvoju branda, njegovu tržišnom pozicioniranju, marketingu, kanalima distribucije, ali i izgradnji vlastitog sustava web prodaje Luka je posvetio 5 godina
  • Danas se Herbie može kupiti u specijaliziranim prodavaonicama u svim većim hrvatskim gradovima, ali i u Berlinu, Barceloni, Madridu i svim većim gradovima u Sloveniji u čemu mu uvelike pomažu iskustva stečena u ERASMUS+ programu

S tek navršenih 18 godina osvijestio je da niti jedna ovisnost, pa ni ona o nikotinu nije nešto čime bi se želio pohvaliti i s čime bi želio živjeti. Bio je to jedan od onih životnih trenutaka u kojima znaš da nešto moraš mijenjati. Trenutak u kom je Luka Soldo, student 1. godine diplomskog studija Poslovnog upravljanja EFFECTUS veleučilišta, odlučio testirati dotad usvojena znanja i okušati se u poduzetništvu. Motivacija da pomogne sebi, a potom i drugima vinula ga je u start-up svijet.

 

„Herbie sam pokrenuo 2019. godine“, priča nam Luka. „To je proizvod ručno biranog i usitnjenog bilja, koje organizmu pomaže u čišćenju od nikotina, dodaje. U početku sam biljke istraživao, a potom ih i isprobao. Svaku biljku koja se koristi u Herbieju probao sam pušiti pojedinačno i u mješavinama“, opisuje nam Luka svoje poduzetničke početke iz studentske sobe. „Danas Herbie pomaže ljudima diljem Europe da se oslobode nikotinske ovisnosti, a neke od biljaka koje se koriste su divizma, industrijska konoplja, kamilica, neven, lavanda, kadulja, menta, malina, kupina i druge“, priča nam. Luka se opredijelio za ručnu pripremu mješavina, što uključuje čišćenje svih biljaka, jer kako kaže vjeruje da je kvaliteta proizvoda najvažnija. U cijelom procesu, koji se odvija u Baranji, pomažu mu članovi obitelji – roditelji, brat i djevojka. Lukina poduzetnička ideja, u konkurenciji od 300 sudionika, proglašena je najboljom, što mu je donijelo suradnju s Albertom Gajšakom, hrvatskim inovatorom i vlasnikom tvrtke CircuitMess. Albert je pomogao u pokretanju Kickstarter kampanje, gdje je Herbie dosegnuo cilj od 1.500 dolara vrijednih donacija u prvih 48 sati. Razvoju branda, njegovu tržišnom pozicioniranju, marketingu, kanalima distribucije, ali i izgradnji vlastitog sustava web prodaje Luka je posvetio 5 godina. Da je uspio potvrđuje i činjenica da se Herbie danas može kupiti u više od 20 specijaliziranih partnerskih prodavaonica u 13 gradova diljem Europe. Plan im je nastaviti osvajati međunarodna tržišta, u čemu mu uvelike pomaže znanje koje stječe na EFFECTUS veleučilištu i iskustva stečena u ERASMUS+ programu.

 

Dosad ih je stekao nekoliko – bio je u Njemačkoj, Norveškoj, Rumunjskoj, Portugalu, Siciliji, Španjolskoj, a tek se vratio iz Češke i Slovačke gdje planira nastavak širenja tržišta. „Ravnoteža je ključ uspjeha“, kaže nam ovaj mladić koji planira ove akademske godine upisati smjer Bihevioralne ekonomije, i dodaje da naša sposobnost da održimo ravnotežu odlučuje o ishodu svega što radimo. Za posao je uvijek važno ima4 sanjara, kritičara i realista. Ja sam sanjar, a zahvaljujući ostalima naša ekipa ima i kritičare i realiste. Da nije bilo podrške na početku i sada danas ne bismo bili tu gdje jesmo, zrelo zaključuje Luka.

 

Nama preostaje samo poželjeti mu još puno snova, koje će pretočiti u stvarnost.

Luka Soldo Herbie proizvod: Crocodila Haze (mirisno bilje)

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS