Vještine budućnosti za koje vas priprema Effectus veleučilište

Nauči tehnike kreativnog i kritičkog mišljenja, rješavanja kompleksnih problema i odlučivanja

Iza nas je više od 200 dana 2023. godine, godine koju je Europska komisija proglasila „Godinom vještina“. Koje nam promjene donosi tranzicija, što se mijenja na tržištu rada, koje teškoće imaju poslodavci, a koje oni koje se za svijet rada tek pripremaju novinarka HTV-a, Lucija Žeger razgovarala je s predstavnicama Effectus veleučilišta – Gordanom Schramadei, predsjednicom Udruge  mladih Effectus veleučilišta i Darijom Korkut, voditeljicom Centra za istraživanje i razvoj te višom predavačicom Effectus veleučilišta.

Neupitno je da budućnost pripada vještinama, suglasne su predstavnice Effectus veleučilišta. Poslovi koji se temelje na programiranim odlukama, repetitivnim i rutinskim aktivnostima, koje ne zahtijevaju nikakvu analizu i prosudbu, nemaju budućnost, potvrdile su obje. Upravo je u tome zadatak obrazovnih institucija, poticati mlade na koncept cjeloživotnog učenja, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada, kazala je Gordana Schramadei.

Ključ obrazovanja, dodala je Darija Korkut, nije samo u razvoju digitalnih vještina, što bismo možda prvo pomislili. Ključ su vještine poput kreativnog i kritičkog mišljenja, rješavanja kompleksnih problema i odlučivanja, aktivnog učenja, leadershipa, emocionalne inteligencije i to su vještine koje se najviše traže, a najteže pronalaze kod potencijalnih zaposlenika. Upravo zato je Effectus veleučilište pokrenulo brojne projekte i radionice, poput primjerice „Zimske škole vještina“ kako bi se promovirale vještine budućnosti, bez čijeg usvajanja tržište rada neće moći funkcionirati.

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS