Znanstveno stručni časopis FiP izašao iz tiska

Objavljen je novi broj Effectus znanstveno stručnog časopisa FIP – Financije i pravo (Vol. 10, No. 1). Ovo je deseta godina za redom da kroz znanstveno stručni časopis Financije i pravo EFFECTUS-ovi nastavnici, studenti i vanjski suradnici imaju priliku publicirati svoje znanstvene i stručne radove.

U časopisu možete pročitati rad Milana Stipića koji s primjerima iz sudske prakse obrazlaže funkcioniranje Zakona o općem upravnom postupku, preciznije funkcioniranje pravne zaštite od postupanja javnopravnih tijela i postupanja pružatelja javnih usluga (link).

Mirjana Mahović Komljenović i Jasminka Lulić Stipetić u radu Uvođenje eura kao službene valute RH, objašnjavaju proceduru prilagodbe računovodstvenih i informacijskih sustava poslovnih subjekata na novu valutu (link).

Anđelka Buneta i Draženka Čosić analiziraju kovid krizu kroz upravljanje apsentizmom te ga sagledavaju kroz širi kontekst njegovog potencijala kao jednog od vodećih problema u hrvatskom gospodarstvu (link).

Duška Šarin i Viktorija Šeparović istražuju praksu funkcioniranja prava na suđenje u razumnom roku kroz jurisprudenciju Europskog suda za ljudska prava te kroz ustavno jamstvo u pravu na suđenje u razumnom roku s posebnim osvrtom na ustavnu tužbu kao sredstvo zaštite tog prava (link).  

Petar-Pierre Mattek i Svjetlana Palić analiziraju funkcioniranje i učinkovitost sustava za sprječavanje pranja novca, odnosno u radu se ocjenjuje usklađenost zakonodavnog okvira s praksom (link).

Identifikacija i analiza ključnih područja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kroz projekte financirane od strane EU-a u svrhu poboljšanja apsorpcijskih kapaciteta Hrvatske tema je koju obrađuju Ariana Vela, Vitomir Vela i Jelena Uzelac (link).

O alternativnim metodama rješavanja sporova u Republici Hrvatskoj s fokusom na detaljnu analizu prednosti i nedostataka arbitraže i mirenja piše Ela Milašinčić (link).

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS