EFFECTUS veleučilište trajno je opredijeljeno za ostvarivanje nacionalnih i međunarodnih normi i standarda kvalitete u visokom obrazovanju i poslovanju. Opredjeljenje za kulturu kvalitete izvire iz Misije, Vizije, Strateškog okvira i načina njihova ostvarenja. Utvrđenom Politikom kvalitete, EFFECTUS se obvezao upravljati sustavom kvalitete uz kontinuirano poboljšanje i nadogradnju do konačnog ostvarenja – uspostavljanja Kulture kvalitete.

Nadležno tijelo sustava za osiguranje kvalitete na EFFECTUS-u je Centar za kvalitetu. Centar djeluje u koordinaciji s ostalim tijelima i službama, a odgovoran je za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete u svim područjima djelovanja ustanove. Centar ujedinjuje i koordinira sve aktivnosti vezane za kvalitetu te ima slobodu prilagodbe postupaka sustava za kvalitetu sukladno potrebama ustanove. Na način rada Centra primjenjuju se, na odgovarajući način, odredbe posebnog Pravilnika o sustavu za kvalitetu.

U listopadu 2015. godine EFFECTUS veleučilište dobilo je certifikat ISO 29990:2010  međunarodni je standard u području neformalnog obrazovanja. Opseg standarda uključuje pružanje usluge visokoškolske edukacije, poslovne i profesionalne edukacije, organizacije seminara i radionica sukladno normi ISO 29990:2010. Osim toga, standard unaprjeđuje kvalitetu sustava upravljanja, a ujedno je i alat za upravljanje procesima, kontrola i upravljanje resursima, financijama i rizikom.

Certifikat ISO 29990:2010 u Europi posjeduje tek 19 institucija. U regiji EFFECTUS je prva institucija usklađena po ISO 29990:2010. Dobivanjem certifikata EFFECTUS se svrstao na sam vrh obrazovnih institucija u Europi te je još jednom potvrdio vlastitu kvalitetu i izvrsnost.

Osiguravanje kvalitete prate dokumenti koji su u nastavku: