SMJEŠTAJ

Živjeti u Hrvatskoj je veliko iskustvo.

 

Bilo kao student ili dolaskom u Hrvatsku zbog stručne prakse, otkrit ćete da je Hrvatska zemlja puna iznenađujućih kontrasta. Hrvatska ima toliko toga za ponuditi, ona je i mediteranska i kopnena zemlja, ima prekrasnu i netaknutu prirodu, poput Jadranskog mora, jezera i planina, a gradovi imaju sjajne knjižnice, knjižare, restorane, kafiće i dinamičnu kulturnu, posebice umjetničku scenu .

Bilo da ste student ili dolazite u Hrvatsku na stručnu praksu, privatno tržište nudi nekoliko mogućnosti stanovanja. Međutim, smještaj je primarna odgovornost studenata, ali EFFECTUS vam može pružiti neke smjernice i pomoć ako je potrebno. Studentski domovi i domovi nažalost trenutno nisu dostupni.

Prije putovanja u Hrvatsku preporučamo da provjerite lokaciju EFFECTUS-a i napravite popis zagrebačkog kvarta u kojem biste točno potencijalno radije živjeli. Ukoliko više volite prirodno okruženje i šumu svakako preporučamo boravak u Maksimiru, Petrovoj ulici i Lašćini. Ako više volite živopisnu i živahnu gradsku atmosferu, preporučamo boravak u centru grada, Vlaškoj ulici, Martićevoj ulici ili Ilici. Lokacija EFFECTUS-a je na jednom od najpopularnijih mjesta u Zagrebu tako da su mnogi susjedni stanovi već iznajmljeni pa vas molimo da odvojite nekoliko tjedana da pronađete svoje buduće mjesto stanovanja. Obično je raspon cijena stana od 250 do 650 eura na mjesečnoj bazi. Međutim, konačna cijena ovisi o mnogim čimbenicima i imajte na umu da režijski troškovi obično nisu uključeni u najam. Od EFFECTUS-a možete doći za 7-10 minuta do glavnog zagrebačkog trga (Trg bana Josipa Jelačića) gradskim tramvajima broj 17, 11 i 12 pa imajte na umu da je EFFECTUS vrlo dobro lociran i povezan javnim prijevozom. Kako biste pronašli svoj savršeni stan, osim svjetski poznatih platformi, preporučujemo da provjerite račune društvenih medija Zagreb Rentals ili račune društvenih medija zagrebačkih međunarodnih studenata poput lokalnog ESN-a. ESN grupe na društvenim mrežama i druge grupe studenata u Zagrebu mogu vam pružiti mnogo korisnih i praktičnih informacija o životu u Hrvatskoj.

ESN grupa na društvenim mrežama doista može biti koristan alat za pronalaženje stana pristupačnog vašem budžetu.

Također, pridruživanjem lokalnim studentskim grupama na društvenim mrežama možete stupiti u kontakt s drugim međunarodnim studentima koji dolaze u Zagreb i, nadamo se, pronaći svog cimera! Sretno!