Novosti

[VIDEO] Druga najbolja ocjena publike za predavanje doc. dr. sc. Roberta Kopala na Bug Future Showu

Dekan Effectus Visokog učilišta, doc. dr. sc. Robert Kopal, održao je izuzetno zanimljivo keynote predavanje na Bug Future Showu. Ispred nešto više od 1000 prisutnih, dekan je ispričao svoj put kako je postao problem solver, objasnio kako je to kada nenormalno postane normalno, a normalno postane nenormalno te inspirirao sve prisutne svojim odgovorom na pitanje – zašto je, za njega, obrazovanje smisao života?

Predavanje profesora Kopala je u 30 minuta saželo gotovo 30 godina karijere i evolucije od IT-jevca, intelligence analysta, data scientista do problem solvera.

Danas, osim što je dekan Visokog učilišta Effectus, održava intelligence analysis i problem solving radionice u sklopu Poslovnog učilišta Effectus.

Put / evoluciju doc. dr. sc. Roberta Kopala… ili… „30 godina u 30 minuta“ našeg dekana, pogledajte u predavanju koje je dobilo drugu najbolju ocjenu publike.

 

Deus Ex Machina: neočekivani kraj ili početak?

Zašto sam prestao biti IT- jevac i postao problem solver? Zašto je odabir između rješavanja problema klijenta ili prodaje usluge, lažna dilema IT-jevca? Zašto brute force analitika ili davno napisano (02.03.2012.) i danas vrijedi? 🙁
Što je to paradoks inovativnosti iliti tko je tu lud? Zašto se moramo mijenjati brže od okoline iliti tajna vremeplova? Zašto je važno umijeće otkrivanja mikrotrendova iliti problem nevjernog Tome? Kakve veze ima Crni labud (NE radi se o politici) sa rješavanjem problema? Kako problem solver mijenja budućnost? I zašto je to jedini pravi smisao problem solvera? Kako sam pronašao smisao u tome da je biti u pravu u krivo vrijeme, isto kao i biti u krivu? Data scientist dilema ili pila naopako: data scientist vs. decision scientist vs. problem solver? O integritetu, kredibilitetu i legitimitetu problem solvera? Zašto je, za mene, obrazovanje smisao života? Svaki od odgovora na ova pitanja jest ujedno kraj, ali i početak.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS